2009. július 14., kedd

Blogdolgok

Gondoltam csinálok egy bejegyzést, ahova mindenki leírhatja kicsi szíve vágyait a bloggal kapcsolatban. Milyen színeket szeretnétek, meg mittomén... Szóval mindent!
Záporozzanak a kommentek!

20 megjegyzés:

  1. Látom Bála csinált napi-vote-ot! Zsír gondolat!
    Ha nagyon ráérek majd kicsit én is beleásom magam a dolgokba, és lehetne fotómontázs a fejlécben, vagy oldalt, vagy akárhol :)

    VálaszTörlés
  2. köhi, faja tényleg ez a közvélemény kutatás, ennek segítségével megszavazhatjuk hogy kinek hogy tetszik a blog kinézete. amit most kíírtam kérdésnek hogy hova menjünk inni azt komolyan gondoltam ugyhogy tessék szavazni :)
    nekem így a blog színeivel, kinézetével most nincs különösebb gondom. a fejlécet akarom majd még megcsinálni, gondoltam rajzolok valami latcsi-társaság izét, vagy valami minimál designos valamit értitek...
    aza "képek mindennapjainkból"-t gondoltam én fotómontázsnak, elvileg ahogy töltjük fel a képeket a latcsiblog picasara, mindig az újakat jeleníti meg, be lehet elvileg állítani hoyg több képet mutasson. ha gondoljátok feltöltöm oda a régi latcsis képeket, bohóckodásokat, esetleg azokról is lehetne írni...

    VálaszTörlés
  3. én vmi olyanra gondoltam, mint a SMAFU!-n is van, mert az nekem naon tetszik...

    VálaszTörlés
  4. A képek mindennapjainkból-ra majd én is ráállítom magam, előkeresem a régi latcsis képeket, és letömörítve felteszem majd őket.
    Egy kérdés evvel kapcsolatban, milyen programmal érdemes képeket tömöríteni?

    VálaszTörlés
  5. Látom már alakul a fejléc, tetszik ^^

    VálaszTörlés
  6. Én a Microsoft Office Picture Manager-t használom, mert ott csak kiválasztom a Nézet->Mozaik-ot, kijelölök mindent, megnyomom a Szerkesztés gombot, a jobb oldalon az Átméretezésre kattintok, és ott a legördülő menüben van előre beállított 1024x768, ami természetesen az elfordított képeket automatikusan 786x1024-be konvertálja. Ez után már csak menteni kell. Pillanatok alatt megvan egy teljes album akár.

    Jah! Bálintnak küldjetek képet magatokról, és csinál belőle cartoon-képet!

    VálaszTörlés
  7. skacok skacok, direkt azért csináltam latcsiblog@gmail.com felhasználót hogy ennek a felhasználónak a picasa képtárjára lehessen feltölteni a képeket, és akkor a blognak van egy saját képtárja. bejelentkezel ezzel a felhasználóval, és ingyenesen letöltöd a Picasa programot, amivel google-höz híven pofoneccerűen tudod formázni a képeket, és kapásból feltölteni. a feltöltésnél már eleve úgy tölti fel a képeket hogy lekicsinyíti a kívánt méretre, de az alap beállítás az átlag 1600x valamennyi beőven jó, a kapuvári képek is úgy vannak fönt.

    VálaszTörlés
  8. Köszi a tippet, majd otthon jól ki is próbálom ;)
    Bálint, küldök majd képet, csak keresnem kell, mert azt otthoni gépemen vannak, nem pedig itt :P

    VálaszTörlés
  9. Off:
    Enyje-benyje! Blogolni munkahelyről? Gyalázat!
    Jah... én az estére nem is szavazok, mert a fallabda után nem hiszem, h még megyünk mink valahova...

    VálaszTörlés
  10. Új ötletem támadt, mi lenne, ha a hosszabb bejegyzéseknek csak az eleje látszódna, és egy tovább linkkel olvashatná tovább az, aki nem szeretné végigolvasni. Szerintem így sokkal áttekinthetőbb lenne az egész.
    Vélemény?

    VálaszTörlés
  11. őőő... asszem ez nem túl kivitelezhető... esetleg, ha valaki le tudja ezt programozni, de én biztos nem értek ehhez.

    VálaszTörlés
  12. jha ilyet nem lehet beállítani, nem tom hogy kell, de jó ötlet pedig :(

    VálaszTörlés
  13. Hát ez szomojúú... :( Nya mindegy, azért még töröm a kis buksimat, hátha valami megoldható dolog is eszembe jut :P

    VálaszTörlés
  14. találtam ilyen recent post nevü gadget-et amit be lehet rakni oldalsávba. elvileg az aktuális posotkat jeleníti meg igy úgy hogy csak pár sort belőle, és igy be lehet állítani hogy postot jelenítsen meg meg ilyesmi. beraktam és így semmit nem mutat :( szar

    VálaszTörlés
  15. wordpressen blogokon alapból be lehet állítani a lapozást. a blogspotot nemtom.

    VálaszTörlés
  16. hát a lapozást azt itt is be lehet, hogy hány postot mutasson egyszerre a többit meg lapozással éred el ha erre gondoltál

    VálaszTörlés
  17. Azt észrevettétek, hogy a fejlécben 2 kép kivételével mindegyiken a Bálint rajta van? xD Le merem fogadni, hogy azt a kettőt is Ő csinálta! :P

    VálaszTörlés
  18. :D a latcsiblogos picasa webalbumból random 9 képet ad ez a gadget, eskü hogy nem direkt volt :)

    VálaszTörlés
  19. az első 5 képet nem is én csináltam :P

    VálaszTörlés
  20. skacok, ha vannak normális képei valakinek laterumból az szóljon mer kéne nekem az oldal fejlesztéséhez!

    VálaszTörlés